Soins aux adolescents

Maagdenvlies en maagdelijkheid: een sociale vernedering

Posted by admin

De natuur onderscheidt individuen van alle soorten die op de planeet aarde bestaan, hetzij als man of vrouw, die voor een kortere tijd samenleven of voor een leven lang deelnemen aan het opbouwen van een populatie door verkering en paring. Zowel mannelijke als vrouwelijke individuen zijn goed uitgerust met een buitengewoon geavanceerd voortplantingssysteem dat tamelijk ingewikkeld en gecondenseerd wordt bij vrouwen in vergelijking met mannen, aangezien vrouwen de lading van het kind in hun baarmoeder dragen. Hoewel vrouwen een levendige rol spelen bij het opvoeden van een kind vanaf de geboorte tot de volwassenheid, worden ze geconfronteerd met overvloedige moeilijkheden, sommige zijn bekend en sommige onbekend. In de menselijke samenleving ondergaat het leven van een vrouw ongelooflijke snelle veranderingen sinds ze een klein kind is. Het leven wordt bij elke stap radicaal veelzijdig naarmate ze verder groeit en volwassen wordt. Haar leven beleeft een abrupte wending direct na het huwelijk als haar man haar vraagt ​​”Bent u maagd?”.

Elke dag worden miljoenen meisjes geconfronteerd met vergelijkbare omstandigheden en soms zijn de omstandigheden zo verslechterd dat ze slecht worden misbruikt door hun partners, waardoor het overleven tot een brandende hel wordt. Niemand stelt deze vraag aan een man die voor het huwelijk met zoveel meisjes heeft geslapen. Maagdelijkheid is een zeer bestraffende sociale schande die de geesten van onze samenlevingen heeft vergiftigd en de levens van meisjes heeft geklopt. Waar komt deze kwestie van maagdelijkheid vandaan? Het antwoord op deze vraag is het bestaan ​​van een zeer ongrijpbare vliezige structuur “HYMEN” die wordt gescheurd tijdens geslachtsgemeenschap waarbij een vloeistof vrijkomt die verband houdt met bloed. Is het waar dat maagdenvlies een vrouw maagd maakt? Wat als een vrouw maagdenvlies mist? Breekt het echt? Er zijn tal van dergelijke vragen die vaak in de hoofden van mannen en zelfs sommige vrouwen kruipen. Ontoereikende kennis, maatschappelijke en culturele mythen hebben feitelijk de waarheid verborgen die ligt tussen maagdenvlies en maagdelijkheid.

Het maagdenvlies

Het woord ‘maagdenvlies’ is afgeleid van een Grieks dat zowel een vlies betekent als de Griekse god van het huwelijk, waar de wetenschap het een zeer zacht vlies noemt dat de vaginale opening van een vrouw bedekt, die al dan niet tijdens de eerste geslachtsgemeenschap kan worden afgestoten. Sinds onheuglijke tijden benadrukken veel culturen dat een vrouw pijn ervaart wanneer ze tijdens haar eerste geslachtsgemeenschap haar maagdenvlies breekt. Sommigen geloven ook dat er een onderzoek moet worden uitgevoerd om maagdenvlies op te sporen om vast te stellen of een vrouw maagd is of niet. Veel anderen geloven echter dat bloedingen optreden wanneer het maagdenvlies wordt afgestoten. Het is gemakkelijk voor te stellen dat nieuwe echtgenoten heel blij zijn de bloederige lakens te zien direct nadat ze de eerste geslachtsgemeenschap met hun vrouw hebben gehad. Vanuit wetenschappelijk oogpunt is maagdenvlies niet de belangrijkste indicator van maagdelijkheid van een vrouw.

De anatomie van het maagdenvlies laat zien dat het een onbeduidend weefsel is dat uitbundig of matig grenst aan de externe vaginale opening en een deel van de vulva creëert dat veranderde vormen vormt bij verschillende vrouwen, maar meestal halvemaanachtig bij kinderen. Geslachtsgemeenschap en partus (geboorte van een kind) hebben bijvoorbeeld een tegenovergestelde invloed op het maagdenvlies, als het maagdenvlies elastisch is, kan het zijn oorspronkelijke positie herstellen, terwijl in andere gevallen alleen fragmenten toegankelijk zijn of het kan ook afnemen na herhaalde penetratie van de penis. Een ziekte, een verwonding, medisch onderzoek, masturbatie of enige lichamelijke oefening kunnen hun ongewenste schaduw op dit fragiele membraan werpen en de overtuiging veroordelen dat het een aanwijzing is voor maagdelijkheid. Glaister Keen Rod kan de aanwezigheid en mate van maagdenvliesscheur vaststellen.

De ontwikkeling van het genitale kanaal begint vanaf de derde week van de zwangerschap tot het tweede trimester, waar het maagdenvlies de vagina van de vrouwelijke foetus verbergt. Urorectaal septum wordt gevormd om het rectum te scheiden van de urogenitale sinus in de zevende week. De leidingen van Müller bereiken de urinogenitale sinus en vormen uterovaginale kanaal dat in de negende week samenkomt met de urinogenitale sinus. Tijdens de twaalfde versmelten de leidingen van Müller samen en vormen ze een aboriginal uterovaginaal kanaal of unaleria en wordt het vaginale kanaal uiteindelijk gevormd tijdens de vijfde maand, waar het maagdenvlies van de foetus in evenwicht is met sinovaginale bollen die voor of kort na de geboorte een gat krijgen.

Het maagdenvlies van de pasgeboren baby’s is bleekroze, dik en overbodig als gevolg van de werking van de hormonen van de moeder, die aanhoudt tot de leeftijd van 2-4 jaar, aangezien het lichaam van de baby zijn eigen hormonen aanmaakt, waardoor hun hymenale opening ringvormig wordt. Naarmate de leeftijd vordert, wordt maagdenvlies dun, glad, delicaat en ook doorschijnend, wordt het zeer gevoelig voor aanraking en kan het worden gescheurd. Later wordt de diameter van de hymenale opening elk jaar ongeveer 1 mm groter, wat tijdens de puberteit verder kan worden opgeblazen door tampon, bekkenonderzoek, fysieke activiteit of geslachtsgemeenschap. Het is duidelijk dat zodra een meisje de puberteit bereikt, het maagdenvlies erg elastisch wordt. Een enquête geeft aan dat slechts 43% van de vrouwen bloedingen ondergingen tijdens de eerste geslachtsgemeenschap, wat aangeeft dat het maagdenvlies van de meerderheid van de vrouwen bevredigend eclectisch is.

Hymenale opening zorgt voor verschillende vormen bij prepuberale meisjes, wat suggereert dat het streng onder hormonale controle en levensstijl staat, waarbij de meest voorkomende vorm halvemaanachtig is. Oestrogeen- en activiteitsniveaus kunnen het maagvliesweefsel na de puberteit dikker maken. Bij verkrachting of seksueel misbruik van kinderen kan het maagdenvliesonderzoek worden gestuurd. Gescheurd maagdenvlies geneest haastig bij jongere kinderen. Na de bevalling worden bij het openen van de vagina vaak hymenale markeringen weergegeven die als parousintroïtus worden aangeduid.

Hypoplasie, kanalisatiedefecten, laterale fusie en falen van resorptie veroorzaken verschillende complicaties die schadelijk zijn voor het vrouwelijke voortplantingssysteem. Ongeperforeerde opening van het hymenaal brengt een kleine operatie met zich mee als het tijdens de puberteit niet wordt geperforeerd, omdat het ontsnappen van menstruatievloeistof verhindert. Cribriform of microperforate hymenale opening heeft zeer kleine openingen, maar een septate draagt ​​talloze weefselbanden. Sommige culturen waarderen het intacte maagdenvlies bij het huwelijk buitengewoon als een graadmeter voor maagdelijkheid. Sommige vrouwen ondernemen maagdenvliesplastiek om hun gedeukte maagdenvlies te herstellen om te verifiëren dat ze maagd zijn. Medische experts van de zestiende eeuw gebruikten maagdenvlies als een hulpmiddel om hysterie op te sporen. Veel zoogdieren zoals chimapnazees, lamantijnen, walvissen en paarden houden ook maagdenvlies vast.

Universele mythen

Er bestaan ​​overvloedige mythen in verschillende culturen die maagdenvlies afbeelden als het icoon van vlekkeloosheid dat verplicht moet worden gekraakt op de eerste nacht van het huwelijk, maar de realiteit onthult het als een zeer subtiel slijmvliesweefsel langs de vaginale opening dat verschillende vormen verkrijgt en dun, elastisch, dikker en minder rekbaar. Stroom van menstruatiebloed uit de vaginale opening wordt eigenlijk toegestaan ​​door dit fragiele membraan dat 1-2 cm diep in de vagina ligt en een vinger in het vaginale kanaal steekt, infiltreert gemakkelijk de baarmoederhals zonder deze te beschadigen.

Sommige vrouwen denken dat dit weefsel moet breken bij de eerste penetratie van de penis, maar deze ‘eerste keer’ overtuiging is een mythe, aangezien bij veel vrouwen volledige penetratie van de penis het gevolg is van verschillende gedeeltelijke penetraties, waarbij het maagdenvlies zich alleen uitbreidt en buigzaam genoeg wordt om de penis op te nemen. Bij sommige vrouwtjes kan een kleine hoeveelheid van dit weefsel uitbreken, maar dit hoeft niet per se voor de allereerste keer te gebeuren. Geslachtsgemeenschap moet plaatsvinden wanneer een vrouw opgewonden, ontspannen en gesmeerd is, waarbij de penetratie langzaam moet gebeuren als het de eerste keer is, omdat in dergelijke gevallen het bloeden kan worden genegeerd. Krachtige penetratie kan leiden tot bloeden, maar sommige vrouwen bloeden vanwege de niet-flexibele aard van hun maagdenvlies.

Volgens een mythe verdwijnt hymenaal weefsel na geslachtsgemeenschap, maar de waarheid voorspelt dat dit weefsel nooit afneemt, maar gewoon uitrekt en piepend wordt naarmate de tijd verstrijkt. Iets in de vagina steken zal het maagdenvlies breken zoals een mythe verheldert, maar in werkelijkheid treedt uitrekken met lichte tranen op na het introduceren van een entiteit analoog aan de wijdte van de penis zoals een dilatator of dildo, maar het breekt nooit. Echter, tampons of applicators met een schimmelinfectie zijn te beperkt om hun effect op hymenaal weefsel uit te oefenen. Sommige culturen stellen dat als het maagdenvlies vóór het huwelijk wordt bedorven, het vrouwtje niet langer een maagd is, maar een dergelijk geloof is een strikt mythe en heeft geen verband met maagdelijkheid. Maagdelijkheid is het niet ervaren van penis in de vagina (PIV). Sommige vrouwen geloven dat als hun maagdenvlies intact is, ze niet zwanger kunnen worden, maar elk vrouwtje kan zwanger worden, tenzij en totdat ze geen anticonceptie-maatregel gebruikt, haar partner ejaculeert in de buurt van of in de vagina en ze vrij is van enige kwaal van het voortplantingssysteem.

Lichaamsbeweging, zoals fietsen, kan druk op het perineum of de vaginale opening veroorzaken en kan het maagdenvlies aantasten, maar het is ook niet erg waar omdat de druk die nodig is om het maagdenvlies te scheuren intern moet zijn. Sommige vrouwtjes denken dat als ze de eerste nacht niet zullen bloeden, ze niet als maagd zullen worden beschouwd, maar niemand kan zeggen of een vrouw penetrerende seks heeft gehad of niet. Het maagdenvlies van elke vrouw reageert anders, omdat het in sommige gevallen intact blijft na penetrerende ervaringen, terwijl in andere de eerste penetratie heel gemakkelijk is zonder pijn en bloeding. Sommige culturen behandelen vrouwen erg slecht als ze niet bloeden, en dat is onmenselijk. Er stijgt een behoefte aan een verschuiving van een bekrompen mentaal niveau om de waarheid te onderzoeken, aangezien ook vrouwen het recht hebben om te leven, zich uit te drukken en hoog op te stijgen.

Mythes vernield, realiteit blootgelegd

Carol Roye, hoogleraar verpleegkunde aan het Hunter College en een nurse practitioner specialist in primaire en reproductieve gezondheid van adolescenten, publiceerde onlangs een artikel over maagdenvlies in de Women’s eNEws, ook herdrukt op Our Bodies Ourselves, waarbij ze alle mythen over dit weefsel ontkracht en meisjes stoer prijst om hun denken over bloeden de eerste nacht te veranderen. Maagdenvlies is geen plat stukje weefsel dat de vagina omhult alsof het het geval was dat meisjes niet zouden menstrueren, maar het omhult de vagina. Sommige meisjes worden zelfs zonder dit weefsel geboren, terwijl sommige daarom een ​​verwaarloosbaar stuk hebben; in gedachten houdend dat het een cruciaal lichaamsdeel is, is een mythe. Roye legt uit dat maagdenvlies kan worden gescheurd tijdens seks of een hardnekkige fysieke activiteit, maar nooit breekt en dat gescheurde gebieden kunnen bloeden, maar niet noodzakelijk. Sommige patiënten van Roye stellen vragen zoals of fietsen of tampons gebruiken of dat als een partner een vinger in de vagina steekt, hun hymnen kan beschadigen waardoor ze worden ontmaagd, terwijl sommige ouders vragen om te controleren of hun dochters maagd zijn. Ze vertelt hen gewoon dat het niet gemakkelijk is om te zeggen of een meisje maagd is of niet, en niemand kan echt zeggen of het meisje met maagdenvlies is geboren of niet. Ze gelooft dat maagdelijkheid eigenlijk een gemoedstoestand is en hoe een individu die opvat.

Tijd om The Cocoon uit te breken

Het concept van maagdenvlies heeft nog steeds een emotionele steun die om verandering vraagt. Maagdelijkheid heeft niets te maken met maagdenvlies, maar het is slechts een mentale blokkade die moet worden opgeheven. Sommige culturen behandelen vrouwen meedogenloos als ze niet bloeden tijdens de eerste geslachtsgemeenschap en dergelijk koudhartig geweld tegen vrouwen moet worden verstopt. Het wordt daarom zowel mannen als vrouwen verzocht om uit hun bekrompen overtuiging te komen dat maagdenvlies de wijzerplaat van maagdelijkheid is, aangezien sommige vrouwen zonder maagdenvlies worden geboren en indien aanwezig, breekt het nooit, maar rekt het gewoon uit tijdens penetratie van de penis met verschillende reacties bij verschillende individuen. . Zolang we ons inzetten voor dit sociale stigma, zullen we nooit in staat zijn om vanuit een breder perspectief op het leven te denken.

Lieve mannen stopten met vragen “Ben je maagd?” maar houd van ze, begrijp ze en zorg voor ze, zodat je gelukkig kunt leven en van deze aarde een gezonde en opgewekte plek om te leven kunt maken, omdat God elk individu naar Zijn eigen beeld heeft geschapen en de vrijheid heeft gegeven om te leven.

Leave A Comment

kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım kocaeli web tasarım